Olah Roland - consilier ministru, Ministrul Educației 

Istorie - licență/Istoria vestului românesc - masterrat/Școala doctorală de Istorie

Formarea mea academică este în strângă legătură cu Departamentul de Istorie din cadrul Facultății de Istorie, Relații internaționale, Științe politice și Științele comunicării. Sunt absolvent al programului de studii universitare de licență „Istorie” (2012), al programului de studii universitare de masterat „Istoria Vestului Românesc” (2014), respectiv al programului de studii universitare de doctorat „Istorie” din cadrul Școlii Doctorale de Istorie a IOSUD Universitatea din Oradea. În cadrul studiilor universitare de doctorat am desfășurat un stagiu de cercetare la Arhivele Naționale ale Ungariei (noiembrie 2016-februarie 2017), având în vedere faptul că subiectul de cercetare viza trecerea frauduloasă a graniței româno-maghiare în perioada 1980-1989. 


Ștefan Marius Deaconu - consilier ministru, Ministrul Educației 

Istorie - licență/Istoria vestului românesc - masterrat 
Am absolvit studiile universitare de licență în Istorie (2015) și programul de masterat „Istoria Vestului Românesc” în cadrul Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, Universitatea din Oradea. În prezent sunt doctorand în cadrul Școlii Doctorale de Istorie a Universității din București, sub coordonarea profesorului Bogdan Murgescu. Am fost bursier al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (octombrie 2015 - iulie 2016) și am făcut un stagiu de practică la Open Society Archives, Budapesta, Ungaria (noiembrie 2016 – ianuarie 2017). Am fost vicepreședinte și președinte al Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România, fiind student evaluator în cadrul Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Superior (unde am fost membru în Comisia de specialitate nr. 2 – Științe umaniste și teologie);  membru și secretar general al Consiliului de Etică și Management Universitar (CEMU). Începând cu 2019 sunt expert politici publice în cadrul Unității Executive pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării (UEFISCDI). Ocup funcția de consilier al ministrului educației începând cu noiembrie 2022.


Raul Gutin - Manager general România, SC NIDEC SA

Relații internaționale și studii europene
Este licentiat în Relaţii Internaţionale i Studii Europene, promo ia 2007 și
absolvent al masteratului de Studii Euroregionale, specializarea Comunicare Politică, Economică şi
Socială (2009). În prezent este general manager la SC NIDEC Corporation România.


Adelina Demian - Talent manager, Directoratul General pentru resurse umane, Comisia Europeană, Luxembourg

Relații internaționale și studii europene 
Beneficiar al două burse pe parcursul studiilor, Erasmus-studiu în Scoţia şi Leonardo-plasament în Franţa . Pe durata Masteratului, stagii la diferite Instituţii Europene: Parlamentul European - Luxembourg, Europol - Olanda şi Banca Europeană de Investiţii - Luxembourg. Angajat în Administraţia Europeană, în domeniul resurselor umane, în cadrul
EUROPEAN ASYLUM SUPPORT OFFICE din Malta, iar în prezent functionar al Comisiei Europene.


Eliza Vaș - Redactor șef Romanian Journal of European Affairs (revistă în categoria ESCI in web of science); Șef serviciu - Institutul European din România

Relații internaționale și studii europene 
Licentiat în Relatii internationale si Studii Europene. Studii de masterat și post-universitare în cadrul Universității „Babeș -Bolyai” Cluj-Napoca, Universitatea din Szeged și Universite Paris-Est Marne-la -Vallee. În prezent, este editor ef la revista RJEA, responsabil de conținut și analize în cadrul EUROPE DIRECT București, Șeful Serviciului Studii Europene din cadrul Institutul European din România. 


Teodora-Florina Albiter - Director de programe, Fundația Comunitară Oradea

Relații internaționale și studii europene
În prezent Director programe la Fundația Comunitară Oradea. Activează în cadrul Fundației Comunitare Oradea de șapte ani, responsabil cu gestionarea și implementarea programelor Fondul Științescu, Fondul pentru un viitor mai bun în comunitatea Oradea, Un parc științific pentru Comunitate, Comuniteca Oradea


Sergiu David - Coordonator OTSD - Bihor

Stiinte Politice-licenta, Politici Publice Europene -master
După absolvirea Liceului Teoretic Aurel Lazăr din Oradea, în anul 2011 am urmat cursurile specializării Știinte politice din cadrul Facultății de Istorie, Relații internaționale, Științe politice și Științele comunicării de la Universitatea din Oradea. Am absolvit în anul 2014, după absolvire am început să lucrez ca și consilier parlamentar pentru europarlamentarul Emilian Pavel. Mi-am desfășurat activitatea la biroul din Oradea, cât și la Bruxelles. La alegerile locale din 2016, am fost ales consilier județean în cadrul Consiliului Județean Bihor din partea Partidului Social Democrat, la acea dată am fost cel mai tânăr consilier județean din țară, la 23 ani.
În plan politic, în anul 2017 am fost ales secretar executiv al Organizației Județene a PSD Bihor. În anul 2020, am fost ales pentru a doua oară consilier județean.
În prezent, din luna martie a acestui an sunt coordonatorul Organizației Tineretului Social Democrat Bihor.


Alina Maria Balaj 

Jurnalism-licenta, Relatii Internationale si studii europene in limba engleza-licenta/Studii Europene in limba engleza -master
După absorbirea studiilor liceale cu nota finală 9,71, în 2014 intră cu media cea mai înaltă la Facultatea de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării, specializarea Jurnalism. În această perioadă, pe lângă studiu, se dedică practicii jurnalistice în cadrul televiziunii locale Digi 24 Oradea. În 2015 se înscrie la a doua specializare, și anume Relații Internaționale și Studii Europene în limba engleză. În 2016 primește o bursă de studii Erasmus pentru 6 luni cu destinația Roma, în cadrul Universității Roma Tre. În 2017 finalizează studiile din cadrul specializării Jurnalism cu lucrarea de licență „Presa Exilului Românesc: Revista Buna Vestire (1962-1978) – Schiță Monografică” lucrare coordonată de prof. univ. Ioan Laza. În 2018 finalizează și studiile din cadrul specializării de Relații Internaționale și Studii Europene, cu lucrarea de licență „The Changes After The First World War In RomaniaReflected In Vatican’s Media - Study Case: L’osservatore Romano (1919-1939)”, coordonată de către prof. univ. Ioan Horga. 


Alexandru Laslau - Consilier relatii publice, Consiliu Județean Bihor

Jurnalism-licenta
În timpu lfacultății am colaborat cu televiziunea locală DIGI 24 Oradea, pe partea de știri, documentare și realizarea de emisiuni. Din 2016, întimpulrealizăriistudiilor de master, am începutsălucrezîn marketing la firmagermană care produce încălțăminte sub brandurile ,,bugatti shoes” și ,,Daniel Hechter”. În vara anului 2017 am fost recrutat să lucrez, în calitate de consilier pe partea de relații publice, la Primăria din Oradea, la cabinetul viceprimarului Mircea Mălan.  Din 2020 și până în prezent lucrez la Consiliul Județean Bihor, la cabinetul vicepreședintelui Mircea Mălan, pe partea de relații publice.