Universitatea din Oradea împreună cu Muzeul Ţării Crişurilor Oradea – Complex Muzeal, organizează conferința 𝐈𝐦𝐩𝐨𝐫𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚 𝐭𝐫𝐞𝐜𝐮𝐭𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐬̦𝐢 𝐫𝐨𝐥𝐮𝐥 𝐢𝐬𝐭𝐨𝐫𝐢𝐞𝐢

Invitat: prof.univ.dr. Dennis Deletant, University College din Londra

Marți, 12 septembrie 2023, de la ora 17.00

Sala de conferințe a Muzeului Țării Crișurilor (Str. Armatei Române nr.1/A)

Conferința va fi urmată de lansarea cărții 𝑰̂𝒏 𝒄𝒂̆𝒖𝒕𝒂𝒓𝒆𝒂 𝑹𝒐𝒎𝒂̂𝒏𝒊𝒆𝒊. 𝑶 𝒂𝒗𝒆𝒏𝒕𝒖𝒓𝒂̆ 𝒑𝒆𝒓𝒔𝒐𝒏𝒂𝒍𝒂̆ 𝒅𝒊𝒏 ’65 𝒑𝒂̂𝒏𝒂̆ 𝒂𝒛𝒊, autor Dennis Deletant, apărută la Editura Humanitas, București, 2023, care va fi prezentată de prof.univ.dr. Gabriel Moisa.

Tema conferinței pe care o va susține profesorul Dennis Deletant este de o importanță crucială în contextul actual, în care societățile se confruntă cu numeroase provocări și schimbări. Profesorul Dennis Deletant va explora modul în care înțelegerea trecutului și a lecțiilor învățate din istorie poate contribui la luarea deciziilor pentru un viitor mai bun și mai luminos.

Evenimentul va fi deschis și moderat de Prof.univ.dr.habil. Gabriel MOISA, decanul Facultății de Istorie Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării și Manager al Muzeului Țării Crișurilor Oradea – Complex Muzeal.

Conferința va fi urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri, unde participanții vor avea ocazia să interacționeze direct cu profesorul Dennis Deletant.