PAUL E. MICHELSON ÎN DIALOG CU STUDENȚII
Sediul Centrului de Studii Interdisciplinare „Silviu Dragomir” Oradea a fost miercuri, 15 mai 2024, locul unei întâlniri de excepție. Istoricul american Paul E. Michelson, profesor emerit la Universitatea Huntington SUA, s-a întâlnit cu studenții Facultății de Istorie, Relații Internaționale, Științe Politice și Științele Comunicării de la Universitatea din Oradea. Paul E. Michelson este expert în istoria modernă și contemporană a românilor, pasionat de istoria românilor, cunoscător al limbii române și iubitor de România.
În aceste zile, distinsul profesor american s-a aflat la Oradea, unde a desfășurat mai multe activități științifice.
Întâlnirea cu studenții orădeni a vizat schimbul de idei cu privire la locul și rolul istoriei în cele două societăți, americană și română: Care este specificul cercetării istorice în prezent? Cum este studiată istoria la nivelul universitar? Care sunt motivațiile tinerilor care aleg istoria? Ce opțiuni de carieră au tinerii absolvenți de istorie? Care va fi locul și rolul istoriei în viitor?
Evenimentul a fost coordonat și moderat de prof. univ. dr. Sorin Șipoș, prorectorul Universității din Oradea, și realizat în parteneriat cu Asociația „Gheorghe Șincai” a studenților în Istorie.